Kdo další měl nejlepší českou biopotravinu letošního roku?

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců je jediné celostátní sdružení ekozemědělců, zpracovatelů a prodejců biopotravin. Sdružuje také poradce, školy, spotřebitele a přátele ekologického zemědělství. Hlavním posláním svazu je prosazovat v ČR ekologické zemědělství jak v intenzivních, tak extenzivních produkčních oblastech. Důležitou součástí činnosti je propagace biopotravin. Spolu s partnery svaz uspořádal již 20. ročník soutěže o biopotravinu roku.

Celkovým vítězem 20. ročníku se stalo sušené hovězí maso z Mitrovského dvora na Vysočině.  V dalších kategoriích zvítězily tyto produkty: V kategorii biopotraviny rostlinného původu obsadila první místo Lahůdková chilli pasta od firmy Svobodný statek na soutoku o. p. s. V kategorii Steaková masa porota vybrala Jehněčí hřbet – hřebínek (french rack) bio, produkt Farmy Rudimov s. r. o. Kategorii biovýrobky pro gastronomii, pochutiny a ostatní potravinářské výrobky ovládla kolekce Bio bylinných čajů Květomluva od firmy Květomluva Zuzany a Radky Fryzelkových. V kategorii biovíno obsadil první příčku Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2017, viniční trať Janův vrch od společnosti Víno Marcinčák.*

Komentáře ke článku 1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *