Stav nouze – zemědělské podniky bojují: ZOPOS Přestavlky, a. s.

Jaká opatření zavedli při koronavirové infekci a po vyhlášení nouzového stavu v zemědělském podniku ZOPOS Přestavlky, a. s.? Můžete se inspirovat.

  • Začali jsme všichni používat roušky, důkladně a často si myjeme ruce. Dezinfekci, kterou jsme měli, jsme dali do aplikátorů, aby byla na různých pracovištích lidem k dispozici.
  • Dále jsme zavedli každodenní dezinfekci dotykových ploch, klik u dveří, volantů u traktorů, kde se střídají zaměstnanci apod.
  • Zakázali jsme vstup cizím lidem (firmám, dealerům apod.) do areálů našeho podniku.
  • Omezili jsme pohyb zaměstnanců mezi směnami a pracovišti na maximální minimum. Rozdělili jsme směny do pevných skupin, které se nesmí potkávat a nebo se měnit (typickým příkladem je dojírna), kdyby vypadla jedna směna, aby byla jiná k dispozici.
  • Kvůli nedostatku roušek se někteří lidé z kancelářských pozic podíleli na šití roušek pro zaměstnance podniku do zásoby, pracovali také o víkendu.
  • Všechny zaměstnance upozorňujeme a opakujeme jim doporučení a nařízená hygieniků a vlády, nabádáme je k zodpovědnosti vůči sobě, rodině a ostatním zaměstnancům.
  • Zrušili jsme hromadné schůze, porady a podobně.
  • Zavedli jsme dočasný režim chodu výdejny jídla a chování se v jídelně, zaměstnanci jsou rozděleni podle skupin a doby, kdy jim je vydáván oběd, tak aby měli možnost dodržovat vzdálenost při sezení  v jídelně a potkávalo se tam v jeden okamžik co nejméně lidí.
  • Zavedli jsme jednorázové ubrousky a podobné hygienické doplňky k omezení případného přenosu, například přes klasické ručníky.

o informace se podělil

Ing. Jaroslav Valenta, zootechnik chovu skotu ZOPOS Přestavlky, a. s.*

Foto Ing. Zbyněk Myšák

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *